Trénink rozeznávání potřeb klienta a jeho zakázky

TERMÍN KURZU:

11. 4. 2023 10:00-17:00
12. 4. 2023 9-16:00

ROZSAH KURZU:

14
vyučovacích hodin

MÍSTO KONÁNÍ:

Praha
Charita, Školicí středisko Marianeum, Praha 2, Máchova 7 Web →

ANOTACE:

Kurz je určen pracovníkům v pomáhajících profesích, pro které je uchopení zakázky klienta základním předpokladem k vytvoření spolupráce. Kurz se zaměřuje na dovednost cíleného, mapovacího kontaktu a rozhovoru, kdy jsou klientovy aktualizované potřeby pojmenovávány jako možné zakázky. Kurz napomáhá pracovníkům rozlišovat kontext klientovy situace, fáze procesu motivace, sebeuvědomění a jeho připravenost ke změně. V neposlední řadě mají pracovníci možnost naučit se odkrýt možné překážky k naplnění zakázky a dosáhnout tak subjektivní spokojenosti klienta. Dalším přínosem pro klienta je pracovníkem zprostředkované zvědomění možnosti volby, zvýšení klientovy kompetence převzít zodpovědnost za svoji situaci.


Kurz bude veden interaktivní dramaterapeutickou formou. Na seminář si připravte situaci s klientem, kdy jste si Vy nebo klient/ka nevěděli rady, obtížně jste hledali zakázku či ji bylo obtížné, jakkoliv definovat.


Na kurzu si budeme klást tyto otázky:
Proč je tady? Co chce? Jak to z něho dostat?
Je to zakázka pracovníka, nebo klienta, nebo služby?
Čí je zodpovědnost, když klient neví?

Maximální počet účastníků:

15

CENA KURZU:

4 100,00 Kč
3 700,00 Kč

pro účastníky z členských zařízení České asociace streetwork, z.s.

Pro účastníky bude k dispozici káva a čaj.

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK:

21. 3. 2023

lektoři:

MgA. Viktor Dočkal, Ph.D.

Terapeutickosociálněkreativněpedagogický terasokraped; graduovaný dramatearapeut, funkčně specializovaný v DvT (Developmental Transformations) metodě. Supervizor ČIS/EASC. Výcvikový lektor, lektor seminářů a kurzů na klíč www.dadaextraart.cz.

Mgr. Eva Janků

Psychoterapeutka, lektorka kurzů na klíč a supervizorka. Opírá se o dialogický vztah s respektem a humorem. www.evajanku.cz.

řekli o nás

Velmi oceňuji Evu a Viktora, kteří kurz vedli. Jejich vedení bylo profesionální, poutavé, věcné, pružně reagovali na naše dotazy a přání. Byla bych velmi ráda, kdybych se s touto dvojicí na nějakém kurzu opět potkala.

dubna 2023

Bolo to skvelé. Hravé prvky, ktoré ste do kurzu vnášali boli top, ako aj vaša súhra pri vedení celého kurzu.

listopadu 2022

Kurz pro mě byl přínosný, odnáším si spoustu podnětů pro praxi. Děkuji.

října 2022

Školitelia boli výborní. Už 2. školenie s nimi som absolvovala. Majú veľké odborné znalosti, dokážu ich podať veľmi zrozumiteľným spôsobom a páči sa mi ich práca so skupinou.

dubna 2022

Kurz byl velmi poutavý, zajímavý, nebyl monotónní. Díky výkladů a rozebírání různých klientů nám pomohli získat náhled nad situací některých klientů a uvědomit si věci, které jsme před tím neviděli a najít také jiný postup, jak pomoci klientovi. Pomohli nám pochopit a získat širší náhled na poslání a smysl služby.

února 2022

Velmi se mi líbila ta hraná forma, kterou lektoři během kurzu realizovali. Lépe tak můžeme pochopit potřeby klientů Oceňuji schopnosti lektorů zahrát dítě a vcítit se do potřeb dítěte.

února 2022

KLÍČOVÁ SLOVA

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK:

21. 3. 2023

newsletter

Chcete dostávat aktuální informace?